Ouder- en kindercoaching

Coaching voor drukke ouders

 • Heb je moeite alle ballen hoog te houden?
 • Kom je niet meer aan jezelf toe of aan je partner?
 • Heb je het gevoel dat er teveel van je wordt verwacht?
 • Worstel je met de opvoeding?
 • Ben je niet de ontspannen ouder die je zou willen zijn?
 • Maak je je zorgen over je (hoogsensitieve) kind?

Het ouderschap is soms ingewikkeld en gaat gepaard met twijfels en onzekerheden. In deze hectische samenleving probeer je ontspannen ouders te zijn, maar je hebt vaak het gevoel dat dit je niet lukt. Ik help jou en je gezin graag op weg naar meer rust, verbondenheid en geluk. Want ontspannen ouderschap is dichterbij dan je denkt en begint met ouders die zelf goed in hun vel zitten. Door goed voor jezelf te zorgen. Maar ook door te doen wat bij je past. Kortom: door de juiste keuzes te maken in het leven.

Het leven is druk en raast voorbij. Je racet heen en weer tussen je werk, school, de opvang, sportclubs, feestjes en speelafspraken van de kinderen. En dan zijn er ook nog de boodschappen, het huishouden, je eigen vrienden en familie en sociale verplichtingen. En je wilt graag sporten, er leuk uitzien, een fijne relatie hebben. Er wordt dus veel van je verwacht. Maar je verwacht ook veel van jezelf.

Wie ben je? Wat kan je? En wat wil je? Oudercoaching begint bij bewustwording en helpt je keuzes te maken. Daarvoor praten we samen, maar we doen ook praktische tests, zoals de AAP, Transactionele Analyse en de Archetypetest. Waardoor je jezelf écht leert kennen, zodat je kunt worden wie je bent. Want worden wie je bent, geeft je kracht, zelfvertrouwen en rust. Kortom: ik help jou de ontspannen ouder én de ontspannen JIJ te worden die je zo graag wilt zijn.

Coaching voor (hoogsensitieve) kinderen met:

 • boze buien
 • weinig zelfvertrouwen
 • overprikkeling
 • (faal)angst
 • piekeren
 • buikpijn of hoofdpijn zonder ziekte
 • weerbaarheid

Als kinderen niet lekker in hun vel zitten, kom je er als ouder soms niet achter waarom. Juist omdat je zo dichtbij je kind staat. Ik help jou en je kind hier graag bij door met hem/haar te spelen en te praten. Maar ook door verschillende methodieken, die ik afstem op je kind en de problematiek. In mijn praktijk in Amsterdam Oost heb ik speelgoed dat past bij de belevingswereld van het kind. Maar ik gebruik ook andere methodieken, zoals verhalen, focussen en visualiseren.

De sessies zijn altijd ontspannen en laagdrempelig. Spelenderwijs werk ik aan een vertrouwensband met je kind. Tegelijkertijd observeer ik hem/haar. Ik ga ervan uit dat het antwoord in je kind zelf zit. Dus daar gaan we samen naar op zoek. Mijn doel is je kind weer te laten stralen. Ik wil dat je kind weer trots is op wie hij/zij is en zichzelf durft te zijn. Want worden wie je bent, geeft je kracht, zelfvertrouwen en rust.

Ik ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en overprikkeling. Hoogsensitieve (temperamentvolle) kinderen raken sneller overprikkeld. We leven in een drukke tijd met heel veel prikkels en er wordt veel van kinderen verwacht. Ook ouders hebben vaak weinig rust. Ik leer ouders hoe ze overprikkeling voor henzelf en hun kinderen kunnen verminderen. Daarnaast leer ik kinderen beter omgaan met prikkels. Kortom, ik help je gezin op weg naar meer rust, verbondenheid en geluk!

Wat kan ik voor je doen?